2010. március 19., péntek

Kecskebűvölők - Mr Clooney bajusza

Nem tudunk miről beszélgetni a haverokkal egy sör mellett? Uncsik a régi szállóigévé vállt mondatok? Kívülről fújjuk a South Park és Family Guy részeket? Íme egy rendhagyó eszement baromság, amely kikapcsol és semmivel össze nem hasonlítható élményt biztosít számunkra, másfél óra erejéig.

A Jon Ronson könyve alapján készült film egy riporterről, Bobról szól. Felesége elhagyta, önbecsülése a mélyponton van, így kénytelen előrukkolni valami igazán ütős sztorival, hogy visszanyerje a hitét saját magában. Egyik ismerősétől értesül a különleges képességű Lyn Cassady-ről, akiről hamarosan kiderül, hogy az Amerikai Hadsereg képezte ki, egy különleges új csapat, az „Első Föld Zászlóalj” részévé. Parancsnokuk egy túlfizetett hippi, vietnámi veterán, Bill Django százados. Sorsuk - Lyn küldetésének hála – Irakban fut össze, a polgárháborús környezet kellős közepén…

Lyn elmeséli kiképzésének történetét, miközben a sivatagot szelik át. Amikor pedig Bob megkérdezi tőle, hogy mit csinál vezetés közben; azt a választ kapja, hogy: Felhőket oszlatok. Tudod, gyakorlás képen – jön a válasz. És amikor Lyn tovább koncentrál, lássunk csodát amazok elillannak az égről. Az út azonban a továbbiakban nem marad felhőtlen, mivel a nagy koncentrálások közben a jedi elveszti uralmát az autó felett és nekihajt – a sivatag közepén! – egy sziklának. Ezután kerülnek kedves arab fundamentalisták karmai közé. Az út alatt Bob hite megújul, elkezd az eszement Lyn Cassady-nek hinni, aki kimenekíti az araboktól, hogy a többi viszontagságra most ne is térjek ki.

Végül a jedi megleli mesterét, Django századost akivel együtt térítik vissza a jó oldalra egykori cimborájukat, Larry Hooper-t aki szintén az „Első Föld Zászlóalj” tagja volt, ám ekkor Irakban szolgál.

Ám, hogy mi köze ezeknek a kecskékhez? Hát mi sem egyszerűbb! Nézzetek utána. Felhőtlen szórakozásban lesz részetek. A film abszurd humora; látszólag értelmetlen világértelmezése a végén kikristályosodik egy kacagtató katarzisban. És az sem kizárt, hogy haza fele falakon fogunk átrohanni. Az erő legyen veled Mester!

Törceee

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése