2009. november 1., vasárnap

Admirális(2009)

A filmnek nagy visszhangot kerítettek az illetékes média, mivel elég impozánsnak ígérkezett a film, lévén, hogy 20 millió amerikai dollárba került az oroszoknak, ez azonban továbbra is eltörpül a hollywood-i Pearl Harbour például 150 millióból készült. Igaz az orosz színészek biztosan kevesebbet kaptak a büdzséből.

Szerintem elég siralmasra sikerült az egész, aminek nem feltétlen a keleti anyagi források okolhatók, hanem a dramaturg vagy a forgatókönyv író. A film tele van üres locsogással ami lehet, hogy csak a magyar szinkronosok hibája, bár erre nem sok esélyt látok. Ezenkívül vannak benne felesleges effektek, mint például mindjárt az elején amikor egy poharat láthatunk szilánkokra hullni 1\8-os sebességgel ezzel szemben a hajók – lévén egy admirálisról szól a film elég sok hajó van a filmben – nem elég realisztikusak, egy mai közép szintű játék grafikájának megfelelőek.

A szerelmi szál, amit kritikák a Casablancához hasonlítanak szintén hagy néminemű hiányérzetet a nézőben. Lehet, hogy az oroszoknak ez bejön, de sem a kort sem a realisztikát nem adják vissza.

Amiért elnézhetjük ezeket az igen amatőr hibákat ahhoz képest, hogy mégiscsak egy világmozit nézünk, az az, hogy a film felöleli az orosz történelem legszomorúbb éveket, amikor az első világháború kedvezőtlen fordulatot vesz a keleti fronton. Majd a cári erőknek a kirobbanó forradalom problémáival is meg kell birkózniuk, így bepillanthatunk a vörösök és a fehérek közti harcokba – amik szintén eléggé… félresikerültek szintén.

ADMIRAL (2009., orosz, 118perc)

Rendező: Andrei Kravchu

Szereplők: Konstantin Habensky
Elizaveta Bovarskav

Sergey Bezrukov
Anna Kovalchuk

Torceee, 2009.10.09.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése